Чим підгодувати азалію в домашніх умовах

Підживлюють азалії мінеральними добривами для квітучих рослин, переконавшись, що вони не містять хлору. Найкраще для підживлення використовувати добриво Азалія: навесні й улітку підживлення вносять один раз на тиждень, а взимку – тільки один раз на місяць.

Який ґрунт потрібен для азалій?

Правильний ґрунт Азалію потрібно вирощувати у кислому ґрунті, pH якого знаходиться у межах 4-4,5. Тому краще за все використовувати магазинний готовий субстрат, призначений для рододендронів.

Як врятувати азалію в домашніх умовах?

За домашніх умов ґрунт під азалію підкислюють додаванням у нього подрібненої соснової кори або хвойного перегною. Для постійного підтримання кислотності ґрунту, використовують полив підкисленою водою (порошок лимонної кислоти на кінчику ножа розчиняється у 1 л води). У разі хвороби рослини підгодівля не проводиться.

Як посадити азалію в домашніх умовах?

Рослину висаджують у підготовлену лунку методом перевалки так, щоб поверхня коренів була тільки трохи нижче рівня ґрунту. Землю навколо утрамбовують. Після посадки азалії у садовий ґрунт кущ добре поливають і покривають землю навколо товстим шаром садової мульчі, яка зменшить випаровування вологи.

Азалія в домашніх умовах: як правильно доглядати після поку…

Related Post

Що робити з квітами базиліка можнаЩо робити з квітами базиліка можна

Де можна використати базилік? Як приправу базилік додають в овочеві салати, м'ясні (свинячі котлети, кнелі з печінки) і рибні страви, а також для ароматизації овочевих консервів, солінь і ковбасних виробів.