Їсти його сирим не раджу! Він повинен бути складником окремої вареної страви. Без шкоди для здоров'я можна споживати наїдки зі щавлем лише один-два рази на тиждень, особливо у травні – червні, коли вміст у ньому щавлевої кислоти дуже високий.2 квіт. 2015 р.
Який щавель не можна їсти?
Не можна їсти щавель при гастриті, виразці і колітах, а також людям з частою печією, оскільки в листі міститься багато кислоти. При подагрі і високому рівні сечової кислоти в крові від продукту краще відмовитися. Кеш
Кому не можна їсти щавлевий борщ?
Чим шкідливий щавель Щавлева кислота накопичується в організмі, викликає порушення обміну мінеральних речовин і негативно впливає на сечовидільну систему. Щавель не можна їсти при гастриті, панкреатиті, хворобах нирок і сечової системи. Цю зелень не можна давати дітям до 5 років. Кеш
Як їсти щавель?
Страви з щавлю краще вживати двічі на тиждень, але не частіше. Їсти його краще в свіжому вигляді, наприклад, додаючи в салати. Зменшити концентрацію щавлевої кислоти в страві допоможе додавання кисломолочних продуктів: сметани, йогурту, кефіру.
Щавель користь і шкода, кому і як часто можна їсти — УНІАН
Не можна їсти щавель при гастриті, виразці і колітах, а також людям з частою печією, оскільки в листі міститься багато кислоти. При подагрі і високому рівні сечової кислоти в крові від продукту краще відмовитися. Камені в нирках і інші …